Rumah > Saham > Beli Saham di Bursa Malaysia

Beli Saham di Bursa Malaysia

Hari ni sy cadang nak beli beberapa lot saham di Bursa Malaysia.

MAMEE 600 unit, harga RM3.47 seunit.
ICAP 1000 unit, harga RM2.17 seunit.

Sebelum ni memang ada 2 kaunter dalam portfolio iaitu PADINI dan SURIA.

Nak tambah lagi untuk beli PARKSON, itu pun kalau ada budget lebih lah. Selepas dapat dividen asb ni, boleh lah labur secara langsung sikit dalam saham pula.

About these ads
Categories: Saham
  1. kero
    12 Januari 2011 at 4:20 pm | #1

    salam..ajarla cmne nk beli..mcm menarik je

  2. saiful
    13 Januari 2011 at 10:28 am | #2

    salam.sila berikan tunjuk ajar kapada kami yng ingin mmbuar palaburan saham.

    • Kefie
      7 Julai 2012 at 4:25 pm | #3

      Pertama, kena pergi Bank Investment yang berdaftar di seluruh Malaysia. Sebagai contoh, Maybank SIC Taipan USJ. Inform kerani nak buka CDS Account. Isi segala borang yang disediakan dan beri salinan IC dan slip gaji. Kos buka account hanya RM10 campur RM10 untuk administartion fee. Total RM20 dan ditolak dari akaun maybank.
      Kedua, selepas permohonan approve, remisier anda akan berikan 2 nombor akaun: 1 akaun CDS, untuk urusan semakan saham yang telah dibeli dan dijual, 1 lagi Trading account iaitu akaun tempat kita deposit duit apabila mula membeli saham. Kedua dua akaun tersebut hanay diberi nombor akaun sahaja dan tidak ada sebarang buku diberikan. So kena memorise nombor akaun tersebut.
      Ketiga, boleh mula transaction.
      Detail selanjutnya e-mail saya, insyaallah saya akan bantu. firz_efyfunky@yahoo.com.my

      • 11 Julai 2012 at 11:34 am | #4

        Atau boleh buka akaun trading (CDS) melalui APEXETRADE hanya RM 10 sahaja….Boleh start trading bila approve dalam masa 3 hari… Akaun Trading APEXETRADE boleh guna CASH atau EPF (sama pengeluran seperti unit amanah)…..hubungi saya untuk temujanji…0133655168

  3. razif
    13 Januari 2011 at 11:27 am | #5

    rasanya berbaloi2 kalo main saham nie…pasal ada member opis yg xbuat saham nie mcm side income dia…..kena tahu waktu naik dan waktu turun,,baru blh jual….tp xsempt2 lg utk bermahaguru dgn dia…..

  4. almiey
    13 Januari 2011 at 1:43 pm | #6

    boleh ajar tak mcm mana nak beli?

    • zahalee
      13 Januari 2011 at 3:57 pm | #7

      Paling senang, pegi kat public bank…then kata nak buka Share Trading Account…lepas tu minta tunjuk ajar kat dorg macam mana nak jual beli saham…kalau melalui broker saham, komisen agak tinggi…so better buat jual beli melalui internet, komisen rendah…

      Alternatif lain, boleh register CDS account kat OSK atau mana2 investment bank yg lain…lepas tanya la kat dorg macam mana nak trading saham ni…mudah jak sebenarnya…

      Apapun kena sediakan modal sekurang-kurangnya RM2000 cash…itu pun hanya mampu beli utk 1 kaunter shj…tapi yg lebih penting, kena byk baca buku2 tentang pelaburan sebelum meleburkan duit anda (bukan melabur)…hehehehe…risiko tinggi, hanya sesuai utk mereka2 yg boleh tidur malam w/pun harga saham jatuh 10% dlm masa 1 jam….

      • shahrol
        22 Jun 2013 at 10:53 am | #8

        Like

  5. ottomanGROUP
    23 Januari 2011 at 7:03 am | #9

    tapi perlu ingat , bagi mereka yang terlibat dalam pembelian saham di bursa saham mudah terjebak dalam kegiatan spekulasi, sesungguhnya spekulasi ini adalah haram. bagi mereka-mereka yang ingin terlibat dalam pembelian saham di bursa saham perlu memperlajari ilmu berkenaan perlaburan di saham supaya tidak terjebak dalam spekulasi

    • zahalee
      23 Januari 2011 at 10:22 am | #10

      Kepada yg ingin melabur dalam saham…pastikan anda membaca sekurang-kurangya 10 buah buku tentang saham…itupun masih belum cukup, dan x menjamin anda untung…

  6. ieja
    16 Februari 2011 at 12:45 pm | #11

    saya teringin nk beli saham2 bskl.x dpt bnyk sikit pun jadi lah drpd x ada langsung.tapi saya x tau cara2 nk beli saham dlm bskl ni.ada sape2 yg blh bantu saya?bnyk ke modalnya?

  7. albert
    22 Mac 2011 at 3:42 pm | #12

    klo melalui Maybank2u, bagaimana cara membuka trade account n CDS?

    • zahalee
      22 Mac 2011 at 4:16 pm | #13

      Mesti pergi ke cawangan Maybank untuk buka akaun share trading dan CDS…tidak boleh apply online sahaja…sebab perlu tandatangan form utk di submit ke Bursa…

  8. albert
    24 Mac 2011 at 4:20 pm | #14

    berapa deposit diperlukan untuk membuka trade account dan CDS? so kalau da ada CDS dan trade account boleh la membeli saham melalui maybank2u? betul ke??

    • zahalee
      24 Mac 2011 at 4:37 pm | #15

      RM10 sahaja untuk bayar stamp duty CDS.

      • aku tak bodo
        25 Mac 2011 at 1:48 pm | #16

        Bro zahaalee..bagi ilmu sikit camne nak main fcpo…

      • zahalee
        25 Mac 2011 at 5:02 pm | #17

        FCPO saya belum main lagi…belum cukup ilmu utk dikongsi bersama…bahaya utk perahu-perahu kecil….

      • rinna
        25 September 2011 at 11:02 pm | #18

        En.zahalee..
        maksudnya,dengan bayaran rm10 kita dah buka akaun cds dan boleh akses dengan data harian KLCI.

  9. albert
    30 Mac 2011 at 9:03 am | #19

    saham apa yg sesuai dibeli sekrang ni?

    • zahalee
      30 Mac 2011 at 9:28 am | #20

      Hari ni susah utk pilih yg sesuai…sebab KLCI sedang pada paras 1520…sedang tunggu signal utk jual…tunggu KLCI jatuh ke paras 1500 atau 1510 utk beli semula…

      Ni kaunter yg saya sedang monitor:
      PADINI
      PARKSON
      SURIA
      COASTAL
      PIE
      MAMEE
      FITTERS
      QL

  10. 11 Jun 2011 at 7:28 am | #21

    Askm. Bagus2 hihi.. lihat laman web ni untuk baca panduan beli saham. Bagus jugak

    • onde
      6 Jun 2012 at 11:38 pm | #22

      salam tuan/puan…pastikan kaunter yang anda pilih dalam lingkungan lulus cop syarak eaa…

  11. beruang miskin
    11 Jun 2011 at 10:33 am | #23

    Nak main bursaa saham ni nak ada berapa capital bagi perahu2 kecil ni. Sementara menunggu dividen asb akhir tahun ni. Macam mana nak monitor kaunter2 yg ada potensi ni. saya nak cuba juga tapi tak tau mana kaunter yg tak lingkup sekelip mata hehehe…. boleh share tak?

  12. 1 September 2011 at 7:58 am | #24

    pelaburan di Bursa Malaysia sangatlah berisiko tinggi… anda dinasihatkan berhati2 bila ingin melabur… terlalu ramai penyangak disana… sila penuhi ilmu didada dan masuk pasaran bila ada keyakinan… ketahui segmen2 yang senang beroleh untung disana seperti IPO baru under MITI, peluang merebut keuntungan disetiap pengumuman right issue, bonus issue, dividen dan lain2… jika ada soalan berkaitan pasal saham… sila kemukakan pertanyaan di ruangan forum di portal boraksaham.com dimana akan dijawab oleh beberapa remisier dan dealer dari OSK, RHB, LT dan lain2… ianya adalah PERCUMA !

  13. 18 Jun 2012 at 12:17 pm | #25

    Kepada sesiapa yang ingin membeli saham online. IPO Malakoff dan Astro akan disenaraikan tak lama lagi….masih berpeluang membeli saham FELDA (FGVH) secara online….

    Bagi lembah klang boleh la hubungi saya 0133655168… dan boleh beli saham melalui EPF boleh melalui APEXETRADE…

  14. alvin majuna
    21 Julai 2012 at 10:21 am | #26

    em macam menarik tapi bagaimana kalau yang tidak berkerja dengan kerajaan berkerjasendiri sahaja tiada slip gaji ya sya amat berminat dengan pelapuran ini

    • 31 Julai 2012 at 6:00 am | #27

      Hi alvin majuna, untuk melabur hanya perlu register….. tdk semestinya perlu bekerja dgn kerajaan.. ( janji ada duit ) Document y diperlukan hanya salinan IC shj…. sekiranya berminat hubungi saya 013 3655168….

  15. Gjie
    26 September 2012 at 12:01 pm | #28

    kalau nak jual saham tu mcm mana eh?

    • Fared
      29 September 2012 at 2:09 pm | #29

      Gjie dah register ke? Nak jual Saham apa?

  16. muhd zainuddin
    8 Oktober 2012 at 5:39 pm | #30

    nak tanya tuan fared, ipo elk desa resourse tu ada potensi tak?

    • Fared
      9 Oktober 2012 at 11:52 am | #31

      Klu en Zainuddin Tanya saya…saya mesti cakap bagus punya…. Klu Tanya remiser/dealer pun sama dia cakap bagus…..klu nak buat research u boleh cari kat i3investor…kat situ macam2 boleh dapat info….

  17. muhd zainuddin
    16 Oktober 2012 at 10:17 pm | #32

    ok tq fared

    • Fared
      16 Oktober 2012 at 11:15 pm | #33

      Sama2….klu en Zainuddin berminat nak main Saham menggunakan acc 1 EPF melalui APEXETRADE…boleh hubungi saya 0133655168..

  18. muhd zainuddin
    17 Oktober 2012 at 10:58 pm | #34

    tuan fared, bleh bgtau sy saham ipo terbaru yg akn listing n bila akan buka utk MITI? sy dgr2, next listing ranhill, petronas carigali n malakoff, betul ke? sy igt nak try jugak, tp sy x banyak modal..cuma melabur kecik2 jer… mintak tunjuk ajar drp pihak tuan atau sape2 yg bleh guide sy….tq

    • Fared
      17 Oktober 2012 at 11:30 pm | #35

      Klu en Zainuddin duduk kat area lembah Klang…boleh kita set appointment… Klu ya call saya di nombor yg treaters Diatas….tq

  19. muhd zainuddin
    18 Oktober 2012 at 9:46 pm | #36

    saya kt kota bharu… bleh x tuan fared guide sya melalui blog ni?

  20. muhd zainuddin
    18 Oktober 2012 at 9:50 pm | #39

    lg 1 nak tanya, ipo astro listing esok kn? sy ada kena 13 lot.. brape target tuan utk ipo astro ni supaya senang utk sy lepaskan esok…??

    • Fared
      20 Oktober 2012 at 3:05 pm | #40

      Maaf lambat balas…yup Astro listed 19 October… Terpulang masing2 nak jual berapa….klu client beli banyak lot…dia Akan jual bila dah naik 10 sen drpd harga listing… U beli Saham Astro melalui cara macam mana? Melalui online Saham? Atau CDS akaun?

  21. muhd zainuddin
    21 Oktober 2012 at 9:25 pm | #41

    sy beli melalui CDS acc…dgn guna maybank2u… tp hari listing jumaat hari tu sy x jual pn..
    sy igt ipo astro ni akan up lg tinggi tp rupa2nya belah petang tu makin turun..and skg kalau sy jual sy akan rugi.. so apa yg perlu sy buat? boleh tuan fared bantu sy? atau pn kemungkinan esok(isnin) harga saham astro ni akan naik balik? apa pendapat tuan fared??

    • Fared
      22 Oktober 2012 at 1:34 am | #42

      Oic…hold dulu sehingga capai target apa yg u nak….saya kurang pasti…u beli Saham menggunakan CDS acc tapi boleh monitor sendiri melalui platform share online? Atau sebaliknya?

  22. muhd zainuddin
    22 Oktober 2012 at 4:12 pm | #43

    sy monitor kt web bursa malaysia…tapi prices delayed by 15 min.. n kalau perlu sy call jer agent sy kt OSK…
    hari ini makin teruk la, astro makin menjunam 274.. x tau la akan naik lg ke x..
    tp sy still hold lg…

    • Fared
      23 Oktober 2012 at 9:04 am | #44

      Oic….klu en Zainuddin nak tahu Ada cara mudah nak monitor Saham….melalui online… Klu free boleh whatsapp kat nombor tertera diatas…..

  23. zahalee
    22 Oktober 2012 at 6:59 pm | #45

    IPO ni 50/50 sebenarnya…tapi masih ramai yg sangka senang dapat untung…bagi mereka yg ada pengalaman lebih 5 tahun, pasti tahu tu….

    Bagi saya, kalau cash setakat 50K, baik lari jauh-jauh dari saham…anda perlu at least 10K just untuk belajar, beli buku, seminar, beli tools, etc….paling kurang kena ada 100K…tapi kalau 100K, better beli property, almost 100% akan dapat gain…ini berdasarkan pengalaman 8 tahun main saham…sy sendiri make profit from saham, but not much, and sold all of them before the crash last year, very lucky indeed…anyway, up to you all…good luck…

  24. muhd zainuddin
    23 Oktober 2012 at 6:54 pm | #46

    sy dah ada kerja, ada bisness dan tidak bgantung pd saham ni utk make profit.. tp sy interested dlm bidang ni..x tau kenapa.. jd sy cuba libatkan diri sy dlm saham ni…target sy cuma utk lepas shopping n myk kereta pn dh cukup.. skurang2nya sy x guna duit gaji sy..
    itu jer…

    • zahalee
      23 Oktober 2012 at 8:54 pm | #47

      Tahniah…tidak ramai yg boleh buat macam you, terutamanya bumis…sebenarnya, seronok jugak kalau ramai bumis yg interested dlm bidang ni…blog ni pun asalnya sy nak guna utk discuss pasal saham…tapi rata-rata pembaca ramai yg masih baru berjinak ngan pelabur…akhirnya, sy lebih fokus kpd asb dan UT shj buat masa ni, dan kadang2 hartanah jugak…

    • Fared
      24 Oktober 2012 at 12:42 am | #48

      Pada pandangan saya, lain org..lain pandangan…kita cuma bagi pendapat/penyelesaian saja…diversify investment….tak letak satu bakul investment saja….

  25. muhd zainuddin
    24 Oktober 2012 at 4:02 pm | #49

    tuan zahalee n tuan fared, sy pn baru sgt2 dalam bidang ni..cuma sy bminat, senang buat duit dgn saham ni TAPI jgn tamak… kalau kerja lain susah,nak tunggu 1 bulan br dpt gaji (bg yg mkn gaji)… dgn saham bg sy xperlu banyak kerja.. cth: dgn IHH, dATAsonic, IGBRIET, sy dpt pulangan 2K lbh..bg sy itu dh cukup.. xperlu banyak2 n xperlu tamak. yg FGVH banyak sikit dpt pahtu dgn ASTRO ni, sy masih pegang lg..x bleh nak jual2 sbb masih rugi…so pada pdapat saya senang la nak buat duit….
    apa2pn terpulang pd diri masing2….

    • Fared
      24 Oktober 2012 at 5:00 pm | #50

      Klu en Zainuddin yg boleh moniter Saham sendiri….saya rasa lebih baik transfer Saham itu ke online trading….klu tak silap transfer satu Saham RM 10… So kat online trading nanti u boleh beli n jual bila2 masa…..

  26. muhd zainuddin
    24 Oktober 2012 at 5:25 pm | #51

    ok tq tuan fared..
    cuma satu lg nak tanya, apa pndapat tuan ttg FGVH yg merendum skg ni..adakah akan naik lagi atau sbaliknya?? sy igt nak beli la dalam 30 lot mcm tu…so apa pandangan tuan?

    • Fared
      24 Oktober 2012 at 10:26 pm | #52

      Sama2… En Zainuddin….saya nie bukan Nya Ahli nujum….boleh tilik2… Apa yg sumber2 yg saya dapat…fgvh boleh Pegang lama…Dan beli pada harga murah….. Itu je…. Klu en Zainuddin nak borang online trading..saya boleh poskan ke alamat rumah….tq…

  27. muhd zainuddin
    24 Oktober 2012 at 11:09 pm | #53

    sorry la, sy mmg x tau apa2 dlm saham ni… borg online trading pn sy x tau.. utk apa borg tu? yg sy belajar skg, beli saham mlalui dealer jer… skg sy fokus kpd ipo..utk ipo sy beli melalui ATM/maybank2u n jualan melalui dealer…so, service charge n fee tu kena smasa jualan jer..jimat sikit.. yg lain2 sy x tau sgt, so skg ni sy sdg tekun mdapatkan seberapa byk info ttg saham dan cuba dedahkan diri sy dgn dunia saham ni scepat mungkin…. walaupn sbg sampingan,tp sy akan berusaha utk menguasai bidang ni semampu yg sy boleh… minta bimbingan n tunjuk ajar dr pakar2 spt tuan fared n tuan zahalee atau sapa2 saje yg budiman….tq.. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA UTK SEMUA..!!!!

    • zahalee
      2 November 2012 at 2:18 pm | #54

      walaupun main IPO saja…waktu jual masih boleh guna platform online…komisen lebih murah, tersangat rendah…tak berapa ingat exact cost, sebab dah lama tak buat trading…boleh cek maybank trading, public bank stock trading, etc…

    • zahalee
      2 November 2012 at 2:25 pm | #55

      nampaknya you are playing with a very dangerous game…saya dulu graduate saham ni dgn 10K…tapi masing2 ada amaun tersendiri…10K tu kira cepat la…ada yg sampai 100K…I knew one very season player, graduate lesson is 70K…good luck…

  28. Fared
    27 Oktober 2012 at 5:58 pm | #56

    En.zainuddin…. Boleh SMS saya no Telefon ke nombor telefon saya….saya Akan terangkan melalui telefon…..

  29. lantoi
    28 Oktober 2012 at 12:55 pm | #57

    Astro saya tak masuk sebab non syariah compliant counter, so kalaulah boleh pilihlah saham yg syariah compliant, maaf saya taklah pandai bqb hukum hakam tapi itujerlah yg mampu saya buat, niat saya ikhlas tiada niat lain wassalam

    • Fared
      26 November 2012 at 4:18 pm | #58

      terpulang masing2…macam mana nak melabur….bagi saya…saya sarankan melabur bahagian syariah saja…..Lantoi…u beli share melalui apa?

  30. Lantoi
    1 November 2012 at 7:40 pm | #59

    TT air Asia x rasanya fundamental kukuh, masih duk fikir nk apply thru miti ke tak. Ade opinion?…..

    • zahalee
      2 November 2012 at 2:10 pm | #60

      AirAsai x fundamental memang kukuh…tapi rasanya valuation pasti mahal nanti…apapun biasanya counter yg hot macam ni akan naik pada minggu pertama…jadi kalau dapat tu jual cepat-cepat…peluang 80/20…

  31. muhd zainuddin
    1 November 2012 at 10:00 pm | #61

    tapi ramai yg masih fobia, air asia x ni pn under Ananda Krishnan.. takut sejarah berulang kali ke dua… so lebih baik bhati2..

    • zahalee
      2 November 2012 at 2:12 pm | #62

      Are u sure?…ni tony fernandes la…Ananda Krishnan tak pernah masuk airline bisness…but I don’t know kalau you ada info lain….

  32. muhd zainuddin
    2 November 2012 at 3:00 pm | #63

    tuan zahalee, sy ada info yg boleh dipercayai..tony tu just org suruhan jer.. cuba tuan tgk flight airasia kan start dgn AK..thats mean Ananda krishnan.. tp terpulang, mcm sy..sy rasa lbh baik berhati2..

    sy memeng akan beli but not thu MITI just beli thu IPO jer, maybe dlm 20-30 lot jer.. x berani nak amik risk lagi.. tuan zahalee kn lbh arif..

  33. oolan
    13 Januari 2013 at 5:23 pm | #64

    Saya baru nk berjinak dengan saham.masa sekarang ni sesuai ke bei saham

    • Fared
      30 Januari 2013 at 9:55 am | #65

      syabas oolan kerana anda menceburi bidang saham….jika ingin membeli sesuatu kuanter saham hendaklah kaji selidik latar belakang dan prestasi syarikat…terpulang masing2 nak beli/jual masa bila2… tapi perlu diingat setiap perayaan dan function melibatkan kerajaan…KLCI akan correction…

  34. abaz
    27 Januari 2013 at 10:33 pm | #66

    bagaimana nak jual balik saham IPO melalui maybank2u..?

    • Fared
      30 Januari 2013 at 9:39 am | #67

      En abaz….saham IPO itu kena transfer ke platform maybank2u…

      p/s…PM me for further info…0133655168

      • azhar
        30 Januari 2013 at 11:18 pm | #68

        masa rehat tadi saya ke maybank tanya nak buka akaun CDS macamana, lepas tu dia tegok ic, dia cakap OK boleh dan deposit RM 250. saya tanya lama ke nak buat, dia tunjuk tuuu….. saya cakap yang ramai tu ke? dia jawap ahaa… punya la ramai….tak jadi terus balik pejabat. kalau cuba2 main IPO ni modal dalam RM5k ok ke?

      • Fared
        4 Februari 2013 at 10:32 am | #69

        En Azhar…saya daripada APEX investment Service Berhad yg akan promote platform JF APEX serta memberi bimbangan kepada pelabur2 yg baru menceburi bidang Saham… saya tak pasti membuka account CDS kena ada deposit sebanyak itu….klu di APEX…klu nak buka account CDS atau ST2 hanya perlu bayar RM 10 sahaja untuk register….dan modal permulaan hanya la RM 2k tetapi duit modal akan transfer selepas mendapat kelulusan membuka account CDS atau ST2… sebarang pertanyaan boleh lah menghubungi di nombor nie 0133655168…

  35. bob
    24 Februari 2013 at 11:00 pm | #70

    hai. saya baru baca komen-komen pasal saham ni..dan tidak faham pasal saham tetapi sangat berminat dengan saham. soalan saya, contohnya saya beli saham, kemudian mendapati saham kita jatuh, adakah saham tersebut dikatakan rugi sekiranya kita tidak menjual saham tersebut. adakah kita perlu membayar saham tersebut sekiranya jatuh. atau saya boleh menungu sehingga saham itu naik semula kemudian baru jual…confius hehe

    • Fared
      25 Februari 2013 at 10:57 am | #71

      Jawapannya…selagi u tak jual Saham yg masih pegang..u tak rugi…Dan jual semasa mendapat profit…melainkan u sudah pakai margin syarikat security bagi pada u…itu kena bayar dalam masa 3 hari berkerja.. More information boleh whatsapp 0133655168

  36. jenn
    15 April 2013 at 3:12 pm | #72

    salam sejahtera,

    saya jenn, berminat sangat dalam bidang saham ni tapi belum ada ilmu lagi berkenaan saham ni. boleh tak sesiapa guide saya atau ada class tak dibuat untuk belajar dalam bidang ni? terima kasih.

    • Fared
      17 April 2013 at 6:26 pm | #73

      Hi Jenn….

      Nak belajar tentang saham kena datang kelas saham samaada berbayar atau tidak…..Kalau kelas saham berbayar check kat website chartnexus atau zahamsaham…..Kalau nak kelas free dan murah kena register dengan company yg berkaitan dengan saham….Kalau nak mengetahui lebih lanjut boleh hubungi saya…01333655168….tq

  37. lily
    23 April 2013 at 11:10 am | #74

    saham adalah 1 way market but gold adlh 2 way market so up n down still got profit. TQ

    • Fared
      20 Mei 2013 at 9:59 pm | #75

      Saya setuju dengan lily….lily…jika anda ingin pendapatan lumayan dalam bidang gold investment…hubungi saya seperti nombor diatas…

  38. mohd rashidi bin morat
    7 Jun 2013 at 6:49 pm | #76

    salam.. saya nak tanya.. kalau kita mula2 nak beli counter…kita bei ikut harga sell tu ker…? atau harga buy?… agak confuse… mintak tolong..tq..

  39. rashidi
    7 Jun 2013 at 6:52 pm | #77

    mohd rashidi bin morat :
    salam.. saya nak tanya.. kalau kita mula2 nak beli counter…kita beli ikut harga sell tu ker…? atau harga buy?… agak confuse… mintak tolong..tq..

    • Fared
      19 Jun 2013 at 9:03 am | #78

      Klu kat platform trading…kena ikut harga sell…

  40. noorfida
    12 Jun 2013 at 2:42 pm | #79

    salam….sy baru buka acc cds…n baru bjinak2 nak melabur dlm ipo…skrg sy tgk air asia x tgh offer ipo kat maybank2u…sy nak beli ipo tersebut n mcm mana sy nak pantau turun naik harga saham n mcm mana nak jual balik jika sy ingin nak jual saham tersebut?terima kasih…

    • Fared
      19 Jun 2013 at 9:01 am | #80

      Klu beli ipo kat maybank2u boleh pantau kenaikan atau keturunan harga di Maybank trading platform…..

  41. asyikin
    20 Jun 2013 at 1:40 pm | #81

    hye…saya ditawarkan 20,000 lot saham… tgh confius nak beli ke x? huhuhu

    • FaReD
      21 Jun 2013 at 10:20 am | #82

      Saham apa u dapat? Selalunya beli ipo price dah boleh jual pada hari pertama listed di bursa…

  42. rashidi
    21 Jun 2013 at 12:12 am | #83

    saya nak tanya lagi…kalau yang contra tu,.. kita kena upgrade akaun kita yg sedia ada ker..atau kena buat permohonan lain..kalau nak joint yg contra tu… mcm mana nak mulakan permohonannya.. boleh cerita dari mula sampai akhir x?…terima kasih

    • FaReD
      21 Jun 2013 at 12:21 am | #84

      Klu melalui apex trading platform, ia menggunakan platform sama…

  43. 28 Jun 2013 at 3:39 pm | #85

    Ada tak tempat nak bkk CDS Account di KUANTAN.

    • FaReD
      2 Julai 2013 at 9:41 am | #86

      Nak beli iPO ke? Klu setakat nak beli saham yg sudah ada dalam bursa..saya boleh poskan borang je… register RM10 je… whatsupp saya di 0133655168..tq

      • Andak
        19 Julai 2013 at 10:15 am | #87

        Mcm mana nak main saham??

      • FaReD
        29 Julai 2013 at 12:18 am | #88

        Seperti saya maklumkan diatas kena register dulu…kalau nak main saham melalui duit cash bayaran RM10.. atau duit epf bayaran percuma…call me more info…

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 148 other followers

%d bloggers like this: