Utama > Macam-macam > Untung Besar Pinjaman ASB (ASB Loan)

Untung Besar Pinjaman ASB (ASB Loan)

Setakat ini, pakej pinjaman ASB yg paling best ditawarkan oleh RHB. Ada 1 pakej tu, hanya perlu bayar interest sahaja utk 3 tahun pertama. Kemudian tahun ke-4 hingga ke-6, baru la buat bayaran spt biasa (termasuk principal).

Maknanya 3 tahun pertama, bayaran bulanan hanya sekita RM400 (interest sekarang 5.8%-1% = 4.8%), utk pinjaman RM100,000 (tempoh 20 tahun). Kalau kira Return On Investment (ROI), ini the best in the country. Sebab:

Jumlah Modal setahun: 400 x 12 = 4,800.

Dividen ASB 7%: 100,000 x 7% = 7,000.

Untung: 7,000 – 4,800 = 2,200.

Peratus pulangan: 2,200/4,800 * 100% = 45.8%

Wooo…macam mana tu. Pulangan 45.8%, mana lagi nak cari pulangan macam tu, di tempat lain. Siapa yg tak ambil ni, memag rugi la. Saya pulak, kurang nasib baik, kouta dah penuh. Kena tunggu loan sekarang ni abiss locking period, baru boleh tukar.

Kategori:Macam-macam
  1. 15 April 2010 at 10:15 pm

    Kuota saya pun dah penuh..tapi sbb masih mampu byr bulan2 saya buat kat isteri jer..jgn lepas peluang menumpang..

    • syam
      1 Mei 2010 at 12:12 am

      betul ke? saya baru bulan sudah buat loan dgn maybank.. klau g2 sy nak p cek di RHB la plak.. xnak terlepas..

      • zahalee
        10 Ogos 2010 at 4:14 pm

        Memang nak tumpang isteri jugak…tapi kouta utk isteri pun dah penuh…kena tunggu kouta anak pulak, tapi anak-anak masih kecil, belum cukup umur..hohohoho

  2. mat
    6 Jun 2010 at 12:49 pm

    bagus ni saya dh buat nk smpi setahun dh..best

  3. nurul
    8 Julai 2010 at 1:17 am

    salam..
    ai.. nurul here..staff from easy rhb..jika ada yang berminat dgn easy asb(First 5 year hanya bayar interest)boleh hubungi saya di talian 012-9031302 or emailkan kpd cahaya_lilin@yahoo.com..

    • maya
      9 Ogos 2010 at 11:20 am

      tp blrnya -1% je. ok ke?

      • zahalee
        10 Ogos 2010 at 4:12 pm

        ter sangat ok

  4. habibah
    10 Ogos 2010 at 11:37 pm

    salam.. saya ni budak baru belajar… sebenarnya agak takut2 nak apply loan utk asb or whatsoever.. tetapi memandangkan keadaan ekonomi yang semakin mendesak, nak jugak tau.. macam saya yang housewife ni, adakah wajar buat asb loan ni?

    • zahalee
      11 Ogos 2010 at 8:59 am

      No problem dgn syarat boleh bayar installment bulanan tu.

  5. bakhtiar
    12 Ogos 2010 at 12:53 pm

    korang pinjam ngan united golden credit kat taman maluri cheras….mmg senang dan cepat…

    • zahalee
      12 Ogos 2010 at 1:54 pm

      Wow…along pun sudah mari…

      • mizey
        13 Ogos 2010 at 10:15 am

        tqvm En.zahalee atas penerangan yg diberikan

  6. Mohd Nizam Azman
    18 Ogos 2010 at 2:29 pm

    Promosi Raya

    Hadiah Utama X 3 PINJAMAN KOPERASI
    Pakej Umrah bernilai RM 7,000 SEHINGGA RM 250, 000.

    Hadiah Mingguan X 2 KADAR KEUNTUNGAN
    Barang Kemas bernilai RM 1,000 SERENDAH 0.57 % SEBULAN.

    Hadiah Setiap Hari X 1 MENDAPAT DIVIDEN
    Set Makan Malam bernilai RM 500 TAHUNAN.

    • Untuk Kakitangan Kerajaan & Badan berkanun sahaja
    • Tempoh pembayaran balik sehingga 20 tahun
    • Boleh buat penyelesaian awal Bank@Koperasi Lain
    • Senarai Hitam@CTOS, Gagal pengurusan CCRIS Layak Memohon.

    Untuk Hubungi Pegawai Pemasaran ; 603 – 4142 9241/ 019 – 2141 362

    KELULUSAN 36 JAM SAHAJA

    • yoes
      30 November 2012 at 11:50 pm

      Sy dah loan easy asb rhb…sy buat 50k n bulan2 307.00.yg rm.7.00 termsuk insuran skli…

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: