Utama > ASB, Pelaburan, Unit Amanah > Pulangan PBIEF tahun 2010 melebihi 19%

Pulangan PBIEF tahun 2010 melebihi 19%

Dana PB Islamic Equity Fund (PBIEF) memberi pulangan melebihi 19% untuk tahun tempoh setahun iaitu tahun 2010. Ini jauh lebih baik berbanding ASB yg memberi pulangan sebanyak 7.5% dan bonus 1.25%, maknanya PBIEF lebih 2x ganda lebih baik berbanding ASB. Tapi bagi pelabur yg membuat loan ASB, pulangannya lebih baik iaitu 45% hingga 48%.

Prestasi PBIEF 5 tahun (2006-2010):

2010

2009

2008

2007

2006

Secara ringkas:

2010    19%

2009   40%

2008   -42% (Tahun ni susut -42 peratus)

2007    43%

2006    24%

 

  1. zzz
    2 Januari 2011 at 3:20 pm

    salam en.Zahalee,

    Xfaham la ape 2 Dana PB Islamic Equity Fund (PBIEF)?
    kat mana boleh dpt info yang lebih lanjut?
    & kat mana nk wat pelaburan nie?

  2. ita
    30 Mac 2011 at 12:10 am

    Mcm mana dgn pulangan dana UT dr CIMB? Asyik crita pasal UT PB je. Walaupun PB dh lama involve dlm UT tp tak semestinya dana2 mereka bagus. Itu semua bergantung kpd UTC yg kita pilih. Blh kita kongsi sama.

    • zahalee
      30 Mac 2011 at 9:24 am

      Cadangan yg baik…memang skarang tengah kumpul data utk UT dari CIMB…sukar sikit utk dapatkan data UT yg diurus oleh CIMB ni…

      Conflict of interest…saya ada melabur sikit dalam PBIEF melalui duit EPF…sebab tu selalu tayang prestasi PBIEF…

      Dalam post akan datang, pasti ada kisah UT dari CIMB pulak…tunggu…

  3. ita
    30 Mac 2011 at 10:00 pm

    dana islamic dr cimb lg byk berbanding PB. TH pun melabur sama dlm UT cimb dan prestasi dana islamic dr cimb utk thn2 kebelakangan ni telah tersenarai dlm top 5. x mustahil UT islamic dr cimb lebih memberi pulangan dr UT islamic PB.

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: