Utama > Pelaburan > Harga Emas Terus Jatuh

Harga Emas Terus Jatuh

Harga emas telah mencapai harga tertinggi pada bulan November dan Disember tahun lepas 2010, iaitu pada 1421 mata. Tapi carta sekarang menunjukkan harga emas akan terus jatuh. Setakat hari terakhir trading minggu ni, harga emas ditutup pada 1461.80, tapi sebelum tu jatuh sehingga 1358 mata, iaitu kejatuhan sekitar -4.6% daripada harga tertinggi. Saya percaya harga emas akan terus jatuh. Ini sebenarnya berita baik utk saya, sebab belum sempat melabur dalam emas lagi setakat ini.

The ABCs of Gold Investing

Pernah beli untuk emas perhiasan sahaja. Beli di Kelantan tahun 2007, masa tu harga emas masih murah lagi berbanding sekarang. Saya akan mula masuk bila emas jatuh sekitar 20-30%, tapi itu pun tengok graf dulu, kalau harga masih jatuh, saya akan tunggu sehingga paras 1000 mata. Seronok pula bila tengok harga emas jatuh ni. Setiap yang naik pasti jatuh, tapi yg jatuh tidak semestinya akan naik.

Perhatikan graf harga emas berikut:

Kategori:Pelaburan
  1. 17 Januari 2011 at 1:18 am

    ya Bro, buy@low and sell@high.. saham pulak uptrend..so, diversify yg mana patut..

  2. ieja
    16 Februari 2011 at 12:38 pm

    just nk tnya camne nk invest dlm indek emas ni..setakat ni saya cuma invest dlm public mutual dan asb shj.itu pun bayar tunai.tak ambil ape2 loan.sekarang org sibuk pasal syiling emas.ada untung ke kalau saya beli syiling emas drpd beli emas yg untuk dipakai mcm gelang,rantai whatever

    • zahalee
      17 Februari 2011 at 4:20 pm

      Beli buku Azizi Ali…Get Into Gold…sebagai panduan permulaan untuk melabur dalam emas…

  3. nobody
    18 Februari 2011 at 1:37 am

    salam,
    try search ampreciuos metal..
    unit trust emas bawah AMinvestment…
    sama mcm emas…emas naik,dia naik,emas turun dia trun..

    • zahalee
      18 Februari 2011 at 8:51 am

      Dana ini termasuk silver juga…

  4. 5 April 2011 at 8:55 pm

    Berjinak-jinak lah dengan emas.

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: