Utama > Pelaburan > Harga Emas Terus Naik

Harga Emas Terus Naik

Harga emas akan terus kukuh dan stabil sekiranya krisis di Libya berterusan. Libya adalah antara pengeluar minyak mentah utama. Biasanya harga emas akan mengikuti rapat harga minyak dunia.

Selain emas, harga komoditi yang lain termasuklah hasil pertanian juga terus naik. Cara mudah untuk turut mendapat laba dengan situasi ini adalah dengan membeli emas fizikal. Terdapat juga dana amanah seperti AmPrecious Metals dan AmCommodities Equity. Kedua-dua dana telah melonjak sehingga melebihi 5% setakat temph 1 bulan yg lepas.

Pasaran saham Bursa Malaysia pula telah jatuh 2.48% sejak 3 Jan 2011, dan telah jatuh sebanyak 5% daripada paras tertinggi pada bulan Januari. Sehingga hari ini, paras KLCI kembali pula dan mencecah 1510 mata, tapi masih berada pada paras kritikal. KLCI perlu melepasi paras 1520 mata untuk terus kukuh.

Advertisements
Kategori:Pelaburan
  1. pelabur muda
    31 Mac 2011 at 1:13 am

    SALAM..
    saya berminat nak melabur dalam emas..tapi saya xpasti kaedah mana yg lebih bagus sama ada melalui maybank iaitu goldsaving atau beli emas fizikil..apa kelebihan dan kekurangan..mintak tolong encik terangkan sikit tentang hal ini..terima kasih

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: