Utama > Unit Amanah > Agihan Pendapatan 6.5 sen untuk Amanah Saham Didik (ASD)

Agihan Pendapatan 6.5 sen untuk Amanah Saham Didik (ASD)

Pelabur dalam ASD akan menerima agihan pendapatan sebanyak 6.5 sen. Tapi ASD adalah dana yang berubah nilai seunit bergantung kpd NAB dana. Jadi agihan pendapatan ini sebenarnya tidak menambah sebarang nilai kepada pelabur (macam gimik pulak), tidak seperti dividen ASB.

PEMBETULAN (23 Jun 2011):

Dana ASD (Amanah Saham Didik) adalah berharga tetap seperti ASB, jadi dividen tu akan dapat macam dividen asb juga. Dana hampir serupa nama yang harga unit berubah adalah Amanah Saham Gemilang – Pendidikan.

Petikan penuh drp BizStar:

KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB), a subsidiary of Permodalan Nasional Bhd (PNB), has declared an income distribution of 6.5 sen per unit for Amanah Saham Didik (ASD) for the financial year ended June 30.

PNB president and group chief executive Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman said the income distribution was higher than the 6.35 sen it paid in the previous corresponding period.

“We can afford to pay more than 10 sen per unit but decided to give 6.5 sen as we think it is quite reasonable,” he said at the ASD income distribution announcement yesterday.

PNB chairman Tun Ahmad Sarji said the income distribution would involve a total payment of RM256.73mil, an increase of 25.19% compared with the total distribution of RM205.07mil last year.

“Up to June 9, ASD recorded a gross income of RM332.94mil. Profit from the sale of shares contributed RM180.23mil or 54.13% to the total income and dividend income from investee companies contributed RM113.63mil or 34.13%,”he said.

He added that the remaining income of RM39.08mil or 11.74% was derived from investment in short term instruments.

“The income distribution will benefit 344,655 unit holders who collectively owned 3.99 billion units of the ASD,” he said.

Ahmad Sarji said all transactions for ASD at the ASNB offices and agents would be suspended from June 22 to June 30 to facilitate the calculation of income distribution.

“Unit holders will be able to update their accounts at ASNB offices and agents nationwide beginning July 1 when transactions resume,” he said.

The income distribution of ASD would be automatically re-invested in the form of units and credited into the unit holder’s accounts on July 1. For the unit holders who subscribed to the ASD through the Employees’ Provident Fund’s (EPF) Members’ Investment Scheme, the income distribution would be credited directly into the respective EPF accounts.

Kategori:Unit Amanah
  1. 15 Jun 2011 at 7:24 am

    Disekitar 6-8 sen sahaja lah setiap tahun..dari Public Mutual atau Bank Rakyat lagi banyak

  2. beruang miskin
    15 Jun 2011 at 6:21 pm

    “We can afford to pay more than 10 sen per unit but decided to give 6.5 sen as we think it is quite reasonable,” he said at the ASD income distribution announcement yesterday.

    Petikan diatas tu macam tak lojik betul… kata boleh mampu bagi 10 sen tapi sebaliknya pula…6.5 sen je yang nak di bagi..Kan bagus kalau berterus terang aje boleh bagi 6.5 sen… gimik je… tapi apa2 pun better then nothing…

    • supcendawan
      16 Jun 2011 at 4:19 pm

      They can give 10 sen per unit this year, but next year will be 3 sen only. If they give 6.5 sen this year then next year they can give another 6.5 sen. hahaha…

  3. Lantoi
    18 Jun 2011 at 7:53 am

    Salam Bro Zahelee setahu saya hg asd diniagakan tetap macam asb jugak so the dividen is materialised.. Kalau tak silap dividen unit amanah saham swasta cam Public Mutual pun akan drop NAV perunit kalau dana tersebut declared dividendkan. SO it actually still some sort of gimmick jugak hu huhu

    • zahalee
      21 Jun 2011 at 9:50 am

      Betul tu lantoi…saya silap…asd harga tetap, jadi dividen tu macam asb jugak…saya terkeliru asd harga tetap dengan asg-pendidikan yg harga unit berubah…tq lantoi…nanti saya update post ini…

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: