Utama > ASB > Mari Kira Dividen ASB Loan 2011

Mari Kira Dividen ASB Loan 2011

Bagi pelabur yg membuat asb loan, pulangan yg mereka perolehi adalah lebih tinggi berbanding cara simpanan biasa yg menyimpan secara beransur-ansur setiap bulan. Melabur melalui loan asb akan memperolehi peratus pulangan yg lebih tinggi kerana amaun yg besar dilabur sekaligus.

Berikut adalah pulangan loan asb mengikut tempoh genap loan, berdasarkan pulangan tahun 2011 iaitu dividen 7.65 sen dan bonus 1.15 sen:

1 Tahun: 7.765%

2 Tahun: 7.88%

3 Tahun: 7.995%

4 Tahun: 8.11%

5 Tahun: 8.225%

6 Tahun: 8.34%

7 Tahun: 8.455%

8 Tahun: 8.57%

9 Tahun: 8.685%

10 Tahun dan ke atas: 7.65+1.15 = 8.8%

Perhatikan, loan asb yg telah genap 3 tahun dan ke atas akan memperolehi pulangan melebihi 8%. Bagi loan asb yg telah mencecah 10 tahun dan ke atas akan mendapat pulangan hampir 9%, sangat lumayan.

Kategori:ASB
  1. 23 Disember 2011 at 10:27 am

    Saya nak jadi ahli premium, telah hantarkan email, tapi tiada balasan.

    • zahalee
      27 Disember 2011 at 7:52 pm

      sila hantar email ke zahalee@gmail.com, sy masih belum terima sebarang email drp saudara. terima kasih…

  2. mie
    23 Disember 2011 at 4:33 pm

    salam … saudara,.. nak tanya ni.

    mana lagi untung? pinjam 200k dari asb loan maybank sebagai starting ataupun guna duit sendiri 200k terus dilabur dalam asb ..? andai kata selepas 10 tahun dgn dividen tahunan 8% contohnya, mana lagi untung? terima kasih =)

    • zahalee
      27 Disember 2011 at 7:53 pm

      buat loan asb 200k, kemudian cash 200K tu letak dlm asw2020…akan dapat maximum profit…

  3. hehe
    25 Disember 2011 at 5:05 am

    ahli premium, apa faedah kalau jadi ahli…?

  4. Mohd Johari Bin Ismail
    27 Disember 2011 at 10:16 pm

    pada oktober 2009, saya buat loan bank utk beli saham ASB sebanyak RM 60000.00
    Saya nak tahu berapakah saya dapat dividen dan bonus utk tahun 2011. setiap tahun saya membuat pengeluaran utk dividen dan bonus.

  5. pakzul
    8 Januari 2012 at 3:41 am

    Dapat dividen 18k, bonus 1k. target tambah loan tengah tahun nanti

  6. eos-1dx
    9 Januari 2012 at 12:25 am

    saya sudah mempunyai RM200k dlm ASB. macam mana saya nak maksimakan lagi pelaburan?

  7. pakzul
    11 Januari 2012 at 8:46 am

    kalau nk ASB gak, biar dividen kt dlm tu , jgn usik. Kalau nk guna duit dividen tu, kuarkan then tambah ngan loan (sama amount ngan dividen tu). Kalau terlebih duit, labur je kat UT, TH, or mana2 Amanah Shm PNB yg lain, tak pun main saham

  8. 29 Julai 2012 at 9:18 pm

    saya baru sahaja membuat loan asb 100k 25 thn. ansuran bulanan RM600++. Jika saya membayar jumlah keseluruhan untuk satu tahun (RM7K++) , adakah kurang menguntungkan?

    • hehe...
      31 Julai 2012 at 5:02 pm

      BRAPA UMUR ANDA? UNTUNG TAPI UNTUK LONG TERM…..TIADA LEBIHAN DUIT PADA HUJUNG TAHUN SBB INSURAN JADI MAHAL

  9. ms cHiEnTa
    31 Julai 2012 at 11:43 am

    saya masih keliru, untuk loan asb rm40, brp keuntungan yg saya bole dpt…sya mula byr pda bln jun…

  10. Fared
    17 Oktober 2012 at 4:09 pm

    Buat asb loan memang bagus….tp tak nampak charge bank yg dikenakan…pelabur kena bijak ataupun diversify pelaburan…..

    Note: berminat belajar online share trading…Tanpa menggunakan cash? Call me now…0133655168

  11. Dee
    11 Disember 2012 at 10:12 pm

    pusing punya pusing…kta msih lg untng buat asb loan klau nk bnding simpan sndri..hehe
    biasa la bro nma pn bank..mst da chrge ckit..withdraw kt atm lain pn kna chrge jgk..haha

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: