Utama > Pelaburan > Dividen Bank Rakyat Tahun 2011 20%

Dividen Bank Rakyat Tahun 2011 20%

Baru-baru ini Bank Rakyat mengumumkan kadar dividen sebanyak 15% dan bonus 5%, menjadikan jumlah pulangan untuk tahun kewangan berakhir 31 Dis 2011 sebanyak 20%. Kadar tertinggi setakat ini. Yang kurang bestnya, majoriti pelabur hanya memiliki syer sebanyak RM500 sahaja, jadi pulangan hanyalah RM100 (tapi belum tolak sumbangan). Walaupun kadar pulangan agak lumayan, tetapi nilai mutlaknya terlalu kecil. Hanya jerung-jerung yang dapat pelaburan monopoli.

Kategori:Pelaburan
  1. senoi praaq
    29 Mac 2012 at 3:12 pm

    Ya la,yang kaya tetap kaya,apa-apapun syukur ke hadrat Illahi atas rezeki yang melimpah ruah.kita kena banding dengan orang susah.jangan banding dgn orang kaya,Kalau camtu sampai bila tak menang kita/ pikir-pikirlah sahabat semua.

  2. orang baru
    29 Mac 2012 at 10:59 pm

    Saya sokong sangat dgn kata2 encik Zahalee, walaupun BR declare 20% keuntungan majoriti yg melabur hanya 500 je…Nak minta tambah tak leh pula , dah mohon setahun yg lalu tapi IK je yg di bagi…Bagi pendapat saya pelaburan BR setakat nak apply je bukan strateji untuk jadi kaya sebab pelaburan limited….sebab tu lah BR sendiri berani declare 20% sebab pelabu2rnya ciput je…..Hanya pelabur2 tertentu sahaja yg dapat jadi kaya raya..mafia malaysia …Kalau rakyat biasa hanya sisa -sisa je…

  3. hehe...
    30 Mac 2012 at 12:54 pm

    betul3x….ASB gak terbaikkkk….

  4. matbudi
    2 April 2012 at 5:10 pm

    Saya setuju, saya jadi ahli BR pada tahun 1992, kalau x silap saya pada tahun 1995, masa BR buka kepada unlimited boleh masuk saya x leh masuk sebab duit x de. masa tu x percaya BR boleh bagi tinggi dividen, sebab tu cuma labur 5000, dan wife dapat labur 9500 je (antara takut dan berani). Tahun 2011 baru dapat tambah 500 seorang. kalaulah saya tahu tahun tahun 1995, dulu BR bagi tinggi, tentu saya dah masukkan banyak. Moral of the story – kita tidak jangkakan BR bagi dividen tinggi, tetapi dapat tu bersyukur le.

  5. Shukur Bin Ghazali
    5 April 2012 at 5:14 pm

    Dulu awal tahun 2000 kita boleh melabur maksima RM200K dgn menjadi ahli Koperasi Bank Rakyat. Dan sy yakin ramai ahli Koperasi Bank Rakyat yg mempunyai simpanan antara RM100K hingga RM200K. Cuma sekarang terhad kpd RM500 sahaja. Sy amat bersyukur krn pada awal tahun 2000 telah melabur dengan jumlah yg maksima utk sy dan isteri. Allahamdulillah dan terima kasih Bank Rakyat.

  6. lantoi
    27 Julai 2012 at 8:07 pm

    Asb loan Islamic for the time being Is the best rtd at least 25% saje letak below 30%. So BR kalah,, Jgn mare………

  7. lantoi
    27 Julai 2012 at 8:10 pm

    Islamic loan nak rimau no lock in period, so therefore no exit at all,,,, pls go for Islamic , hukum terpulang pada diri sendiri. . Lantoi tidak bertanggungjawab at as pilihan anda adioz

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: