Buku Bijak Melabur

PANDUAN BIJAK MELABUR
Menguasai Selok-Belok Pelaburan Saham

Testimonial

Panduan Bijak Melabur

Ramai pelabur yang melabur dalam pasaran saham tidak membuat sebarang penyelidikan sebelum membeli saham. Mereka mendengar nasihat broker, saudara-mara atau bisikan khabar angin daripada rakan-rakan tanpa menyiasat kesahihannya.

Mereka tidak sedar bahawa kaedah pelaburan sebegini mengundang risiko. Ramai orang sanggup meluangkan banyak masa membandingkan harga dan kualiti barangan di pasar raya. Namun apabila membeli saham, mereka rasa malas untuk membuat penilaian dan analisis sewajarnya.

Keputusan pelaburan yang maklum dan bijak penting untuk menjamin keuntungan. Buku ini akan dengan membantu anda:

  1. Membuat persedian sebelum melabur
  2. Mendapatkan sumber maklumat berguna
  3. Memilih dan menilai saham
  4. Menentukan masa paling sesuai untuk membeli
  5. Membuat keputusan untuk menjual saham
  6. Mempelbagaikan pelaburan
  7. Membina portfolio saham dan aset anda

Testimonial

Buku ini amat berguna kerana telah ditulis dalam bahasa yang mudah tanpa menggunakan konsep teknikal yang sukar difahami oleh individu yang tiada kepakaran dalam bidang pelaburan dan kewangan. Tumpuan diberikan terhadap perspektif pelaburan dan suasana perniagaan di Malaysia.

Diharapkan buku ini akan menggalakkan orang
ramai melabur secara bijak dan mengelakkan kerugian, terutamanya dalam keadaan ekonomi yang tidak stabil. Penulis telah menggunakan kepakaran dan pengalaman praktikal untuk menerangkan konsep dan proses dengan jelas bagi membolehkan pelabur merancang pembelian saham

Profesor Dr. Mohd Saeed Bin Siddiq
Universiti Tun Abdul Razak

Testimonial

Antara topik yang disentuh termasuk:

  • Persediaan Sebelum Melabur
  • Risiko dan Kuasa Kompaun
  • Analisis & Maklumat
  • Menilai Keupayaan Syarikat
  • Memahami dan Membaca Akaun Syarikat
  • Menilai, Membeli dan Menjual Saham
  • Ganjaran Pemegang saham
  • Unit Amanah, ETF dan REIT
  • Cara Membina Portfolio
  • Mengharungi Turun Naik Saham

Testimonial

Penulis telah menyampaikan maklumat tentang pelaburan di Malaysia dengan cara yang mudah dibaca. Beliau juga telah memberikan pendedahan menyeluruh kepada risiko dan keuntungan yang dikaitkan dengan pelaburan saham supaya pelabur biasa dapat membuat keputusan yang maklum.

Silvarajan Vedanayagam
Pakar Percukaian

Testimonial
Tumpuan diberikan kepada teknik pelaburan  asas, bukan teknik dagangan jangka pendek, opsyen waran atau derivatif. Walaupun anda lebih suka melabur menggunakan teknik lain atau memilih instrumen selain daripada saham, anda tidak akan rugi membaca buku ini.

Menggunakan analisis asas, anda akan menilai syarikat yang menjadi sasaran pelaburan dan bukannya semata-mata meninjau pergerakan harga saham dengan carta. Malah, jika anda rasa anda tiada masa untuk membuat analisis, anda boleh menggunakan jalan pintas dengan meneliti analisis yang dibuat oleh pakar pelaburan.
Testimonial

  Semua orang bercita-cita untuk menjadi jutawan, walau dalam bidang apa sekali pun. Tetapi yang menjadi masalah atau penghalang kepada kebanyakan kita ialah pengetahuan yang cetek di dalam bidang yang hendak diceburi. Sekiranya anda beminat untuk melabur atau mengetahui lebih mendalam mengenai pelaburan, buku ini adalah permulaan yang terbaik untuk anda. Setidak-tidaknya anda mempunyai ilmu sebelum mengorak langkah yang lebih jauh.

Zoelkifli Awang
Pengurus Institusi Kewangan

 Testimonial

Selepas membaca buku ini, anda akan lebih fasih dengan selok-belok pelaburan dan menggunakan sepenuhnya segala maklumat yang dikumpulkan sebelum membuat keputusan untuk melabur. Sebenarnya pelaburan saham tidaklah sesusah yang disangka.


PERCUMA!

 eBook
Risalah Labur Niaga

Kompilasi 100 Rencana Blog
+
3 Rencana Bonus

 Ebook Labur Niaga

DAN

PERCUMA KEAHLIAN SEBAGAI
AHLI PREMIUM BLOGSAHAMBARU (BSB)
UNTUK SATU BULAN

Secara kesimpulannya, maklumat dalam buku ini, akan membantu anda membuat keputusan pelaburan yang bijak dan maklum dalam segala keadaan pasaran. Klik pada pautan di bawah untuk membeli.

Buat masa ini, kami akan menawarkan harga istimewa RM75.00, yang termasuk penghantaran percuma. Perlu diingat bahawa harga ini serta ebook percuma hanya untuk mereka yang membeli dari laman web ini sahaja.

Panduan Bijak Melabur

Harga: RM75.00
Muka Surat: 230

Cara Pembayaran:
Maybank: 560214003462 (AQ ENTERPRISE).
Amaun bayaran: RM75
E-Mail: zahalee@gmail.com
Hantarkan slip pembayaran ke e-mail: zahalee@gmail.com
Sertakan perkara berikut untuk urusan penghantaran:
Nama Penuh:
Alamat Surat Menyurat:
E-Mail:

  1. 1 Jun 2011 at 4:06 pm

    bagaimana untuk saya membuat tempahan buku panduan bijak melabur

  2. 1 Jun 2011 at 4:11 pm

    bagaimana cara saya untuk dapatkan buku panduan bijak melabur

    • zahalee
      6 Jun 2011 at 8:42 am

      Sila rujuk CARA PEMBAYARAN dalam post di atas. Terima kasih.

  3. KAM
    10 September 2011 at 3:07 pm

    salam.sy baru nak berjinak2 dgn bidang pelaburan ni,sesiape yg tahu mengenai dlm bidang Opsyen,harap saudara dpt berkongsi ilmu.

  4. 27 November 2011 at 3:27 pm

    salam…saya baru jer setahun melabur asb loan dengan cimb..masalah nya saya tak faham syarat2 diorang..saya nak tahu sama ada untung atau rugi saya melabur tu?

    • khairul
      12 Januari 2012 at 11:56 pm

      salam,
      call saya, 012-9893960 untuk keterangan lanjut..
      saya dari cimb wealth advisor sedia membantu..

  5. aziarati
    30 November 2011 at 5:12 pm

    saya berminat nak beli buku nie..still ade lg ker?

    • zahalee
      30 November 2011 at 5:51 pm

      Ya, masih ada lagi.

  6. 27 Disember 2011 at 9:04 pm

    Bos, dlm web ni kenapa dijual RM 35 jer?

    http://bookplanet.com.my/index.php?target=products&product_id=97

    Buku lagi, bukan ebook…ini yg sama ker?

    • zahalee
      27 Disember 2011 at 10:12 pm

      Dalam blog ni, buku dijual berserta tawaran keahlian percuma Ahli Premium BlogSahamBaru bernilai RM55…

  7. aman
    8 Februari 2012 at 9:06 pm

    1 bulan je ahli premium BSB?

    • zahalee
      8 Februari 2012 at 9:59 pm

      Buat masa ni, yuran keahlian dibayar sekali sahaja tanpa expire date.

  8. aman
    12 Februari 2012 at 8:42 pm

    wo….maknanya, rm 75 tu buku bijak melabur + rencana & risalah laburniaga + keahlian BSB bukan sebulan? sebab kat atas tu tulis “PERCUMA KEAHLIAN SEBAGAI
    AHLI PREMIUM BLOGSAHAMBARU (BSB) UNTUK SATU BULAN”…..

  9. ewlp
    11 April 2012 at 10:29 pm

    buku ini mudah difaham ke? takut nanti, tak erti apa yang tertulis dlm kandungannya…..

  10. ewlp
    11 April 2012 at 10:49 pm

    nak tahu penghantaran buku panduan ni mengambil tempoh masa berapa hari selepas slip pembayaran rm75 diemailkan

  11. Azizi Ahmad
    29 Disember 2012 at 11:46 pm

    sy nk beli buku ni..

  12. Wan Hamka
    2 Februari 2013 at 12:49 am

    Saya dah buat bayaran dan email butiran seperti yang dikehendaki.

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: